Familie

Ann werd geboren op 12 oktober 1980 in Sint-Niklaas als kleine zus van Ilse. Haar beide ouders waren sociaal assistenten.

Hoe het begon...

Ann was een heel actief kind maar pas op haar twaalfde sloot ze zich aan bij de lokale basketbalclub Hermes Sint-Niklaas. Ze combineerde op haar vijftiende Latijn-wetenschappen met een overstap naar eersteklasser Osiris Aalst.

WNBA

Op haar achttiende tekende ze haar eerste professionele contract bij de Franse club Valenciennes. Twee jaar later werd ze als eerste keuze gedraft in de WNBA en ging ze voor de Cleveland Rockers spelen. Daarna volgenden nog New York Liberty, San Antonio Silver Stars, Seatle Storm en de LA Sparks, waarmee ze in 2016 de WNBA-titel won.

Bekers & medailles

Twaalf landstitels en tien bekers in Frankrijk, Spanje, Turkije, Rusland, Zuid-Korea en de VS staan er in de trofeeënkast. De Euroleague, haar stokpaardje, won ze vier keer met drie verschillende teams. Met Villeneuve D’Ascq won ze ook de Eurocup. Ook met de Belgian Cats, de nationale vrouwenploeg had ze succes. Een bronzen medaille op het EK werd één van de hoogtepunten uit haar carrière.

Gezin

In 2007 trouwde ze met Lot en kregen ze drie kindjes: Lou, Vince en Dree.

OPLEIDING

Latijn - Wetenschappen
Certificate FIBA Time Out Program
Trainer A Basketball Diploma
Certificate IOC Power Up Athletes Care

Goede doelen

SOS Kinderdorpen
Meter GBasket Kortrijk Spurs

Ambassadeur

Volvo
6D Nutrition

Euroleague records

Ann speelde 18 seizoenen in de belangrijkste competitie van het Europese vrouwenbasketbal: de Womens Euroleague. Tot op vandaag is ze nog steeds recordhouder in 3 maar liefst 3 categorieën:

3771

Punten

1876

Rebounds

271

Gespeelde wedstrijden

Ann_Euroleague